Glaszettersbedrijf Terporten kan een diversiteit van glas en spiegels leveren

 

Hieronder een overzicht van ons aanbod:

 • Floatglas/enkelglas
 • Figuurglas
 • Isolatieglas
 • Isolatieglas HR++
 • Veiligheidsglas / draadglas / gelaagd glas / hard glas
 • Glas in lood
 • Brandvertragend glas
 • Hard glazen puien en deuren
 • Zonwerend glas
 • Zelfreinigend glas
 • Geluidswerend glas
 • Verzilverd glas
 • Ventilatieroosters

 

Isolatieglas

Isolatieglas of  dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstand houder aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. Deze afstand houders zijn gevuld met droogmiddel. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.

 

Hoog rendement beglazing (HR, HR+, HR++)

HR++ beglazing (Hoog rendement beglazing) is isolerend dubbel glas met een nog veel betere warmte-isolatie dan het normale isolatieglas. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een hele dunne Low-E coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld. De meest toegepaste gasvullingen zijn Argon en Krypton. De spouwdikte in combinatie met deze gasvulling zijn uiteindelijk het meest bepalend voor de isolatiewaarde van het isolatieglas.

 

Tripple HR++ beglazing

Tripple HR++ beglazing is een isolerende eenheid die bestaat uit 3 ruiten met een lucht- of gas gevulde spouw. Een veel voorkomende soort is 5-15A-4-15A-4.

 

Figuurglas

Beglazing is te verkrijgen in vele variaties, kleuren en dikten. Vele designs zijn leverbaar met een heldere of een gezandstraalde afwerking. Diverse figuurglassoorten kunnen in gelaagd glas worden uitgevoerd, kunnen gehard worden, kunnen geslepen worden en kunnen worden gecombineerd met isolatieglas. Toepassing voor meubilair, ramen en deuren, douchewanden, scheidingswanden etc.

 

Brandvertragend glas

Brandvertragend glas is een veiligheidsglas met een brandvertragende werking welke er voor zorgt er voor dat eventuele brand in een gebouw zich minder snel verspreidt. Brandvertragend glas houdt vluchtroutes veilig, zodat mensen kunnen vluchten en de brandweer de gelegenheid heeft het vuur te bestrijden. Brandvertragend glas wordt door de overheid steeds vaker als eis gesteld binnen openbare gelegenheden als scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen, theaters, vliegvelden etc. Naast de gestelde eisen voor de beglazing dient de pui waarin de beglazing geplaatst wordt tevens te voldoen aan strenge eisen en normeringen.

 

Spiegels

Terporten glas en schilderwerken kan u alle soorten spiegels leveren in elke gewenste afmetingen. Wij hebben zowel gekleurde als standaard verzilverde spiegels in ons assortiment. Spiegels kunnen desgewenst door ons worden geslepen of voorzien worden van een facetrand. Zelfs is het mogelijk uw spiegel te laten voorzien van bijvoorbeeld uw bedrijfslogo.

 

Overige toepassingen

Isolerend dubbel glas en HR++ beglazing worden door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte-isolatie maar ook om andere eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn zonwering, zelfreiniging, geluidswering, brandwering, decoratie (figuurglas/roeden in de spouw/ glas in lood in de spouw e.d.), inbraakwering en het voorkomen van letsel . Al deze eigenschappen kunnen in één product gecombineerd worden. Wij kunnen u geheel vrijblijvend adviseren over al deze extra mogelijkheden.

 

Copyright © 2023 All rights reserved – Marco Terporten